Американският изобретател и биохакер Амал Граафстра измисли идентификатор, който може да отключва спусъка

...
Американският изобретател и биохакер Амал Граафстра измисли идентификатор, който може да отключва спусъка
Коментари Харесай

Изобретиха подкожен имплант, който отключва спусъка на лично оръжие

Американският изобретател и биохакер Амал Граафстра измисли идентификатор, който може да отключва спусъка на лично оръжие, вграден под кожата на човешка ръка. Това оповестява изданието Motherboard, написа Мениджър Нюз.

Граафстра се интересува не толкоз от оръжия, колкото от радиочестотна идентифицация в импланти, или по този начин наречената от него биохакинг технология. С изследвания в тази област той се занимава от към 15 години - в гаража на дома си в предградие на щата Вашингтон. Мисията на неговата компания за потребителски джаджи  " Опасни неща "  се основава на приемането на биохакинга като основа за нов тип еволюция. " Тази еволюция изисква да се основат по-безопасни, по-умни огнестрелни оръжия, следени посредством подкожна импланти ", споделя Амал.

Идеята за " образован револвер " не е нова, защото и сега има модели лични оръжия като Armatix iP1 и iGun, отключващи се от чип, който нормално се намира в гривна, пръстен или друго сходно приспособление, което притежателят би трябвало да носи, или пък разчитат на пръстов отпечатък, който не постоянно е сигурен.

По думите му в никакъв случай до момента две толкоз остарели технологии като оръжията и радиочестотната идентификация не са били по този начин мощно свързани, както в този момент, чрез новата  " киборг мода ". Биохакерът мечтае да направи оръжията по-надеждни посредством новото откритие. " Аз мисля, че концепцията за интелигентите револвери е значима, тъй като в последна сметка ще може да се осъществява контрол върху това кой е в положение да работи с оръжието, откакто то излезе от магазина ", споделя той. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР